Szukaj

czwartek, 3 lutego 2011

Faszerowane pomidory

Czas gotowania w mikrofali:
8-9 minut
Moc:
630 W

Potrzebujesz:
4 duże pomidory
200 g świeżego sera granulowanego – może być serek wiejski
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz

Przygotowanie:
Umyć dokładnie pomidory.
Położyć pomidory stroną od łodygi do dołu.
Górę pomidora odkroić … wydrążyć środek pomidora.
Pokroić drobno szczypiorek ….wymieszać go z serkiem ….doprawić solą i pieprzem…wymieszać.
Wydrążone pomidory napełnić farszem …..i przykryć je ściętym wierzchem.
Przygotowane pomidory włożyć do naczynia, które nadaje się do użycia w mikrofali.
Podgrzewać przez 8-9 minut na mocy 630 W

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz