Szukaj

czwartek, 3 lutego 2011

Pieczeń rzymska z mikrofali

Całkowity czas przyrządzania:
9-10 minut
Moc:
750 W

Potrzebujesz:
500 g mięsa mielonego
1 duża cebula
1 mały pęczek świeżej pietruszki 
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
sól
pieprz

Przygotowanie:
Posiekać cebulę i pietruszkę.
Wymieszać mięso mielone z cebula i pietruszką.
Wbić jajko do mleka … dokładnie całość wymieszać.
Tak przygotowane mleko wlać do mięsa … dodać bułkę tartą.
Posolić … popieprzyć … i wyrobić na gładką masę.
Włożyć do prostokątnego naczynia – specjalnego do mikrofali … i dusić pod przekryciem przez 9-10 min na mocy 750 W.

P.S. zamiast bułki tartej możesz użyć otrębów.

1 komentarz:

  1. Jakby jeszcze fajnie doprawić i do tego ziemniaczki i ciemny sos z paczki to obiadek pierwsza klasa, ale samo w sobie też jest smaczne.

    OdpowiedzUsuń