Szukaj

czwartek, 3 lutego 2011

Gulasz po węgiersku

Czas gotowania w mikrofali:
10-12 minut
Moc.:
750 W

Potrzebujesz:
500 g gulaszu … w słoiczku
1 duża cebula
1 papryka czerwona lub zielona
2 pomidory bez skórki
50 ml czerwonego wina
2 łyżki papryki w proszku
1 łyżeczka bulionu instant w proszku

Przygotowanie:
Pomidory drobno pokroić.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Paprykę umyć …usunąć pestki …..pokroić ją w kostkę.
Przygotować półmisek z nakryciem….taki, który nadaje się do kuchenki mikrofalowej.
Włożyć do niego wołowinę …cebulkę …paprykę …i dusić wszystko razem w mikrofali przez 4-5 minuty na mocy 750 W.
Po 5 minutach do wołowiny włożyć pomidory… dodać bulion … czerwone wino i paprykę w proszku.
Wszystko razem wymieszać…. i znowu zagotować pod przykryciem przez 7 minut na mocy 750 W.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz