Całkowity czas przyrządzania:
33-34 minut
Moc:
750 W
Potrzebujesz:
600 g piersi indyczej
1 kostka rosołowa
250 g kiełków soi …świeże
1 puszka mieszanych owoców
100 ml śmietany
1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka curry
1-2 łyżeczki sosu sojowego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso indycze pokroić na drobne porcje…. najlepiej w kostkę.
Umyć świeże kiełki soi i osączyć.
Owoce z puszki odsączyć.
Kostkę rosołową zagotować w 100 ml wody.
Mięso razem z kiełkami soi i wywarem z kostki rosołowej gotować ….przez 5 min na mocy 750 W.
Po 5 min do mięsa dodać odsączone owoce … śmietanę… curry … wymieszać dokładnie … i gotować przez około 3 min na mocy 750 W.
Mąkę rozdrobnić z małą ilością wody … i zmieszać z sosem.
Gotować około 2 min na 750 W.
Na koniec przyprawić pieprzem i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz