Potrzebujesz:

4 połówki piersi z kurczaka
20 plasterków szynki wędzonej
Garść świeżych listków szałwii
1 łyżka oleju
1 pomidor pokrojony w plastry
Sól
Pieprz
20 plasterków szynki wędzonej
Garść świeżych listków szałwii
1 łyżka oleju
1 pomidor pokrojony w plastry
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój na plasterki grubości 1 cm.
Lekko je rozpłaszcz i oprósz solą oraz pieprzem – z obu stron.
Szałwię opłucz i osusz.
Na każdy plaster mięsa połóż liść szałwii.
Złóż mięso z szałwią na pół i zawiń go w plastry szynki.
Na patelni rozgrzej olej.
Na gorący tłuszcz włóż pakieciki z mięsa i smaż je na średnim ogniu – ok. 5 minut z każdej strony.
Wyjmij z oleju i studź.
Letnie mięso nabijaj, wraz z plasterkami pomidorów, na szpadki.
Tak przygotowane szaszłyczki można podawać na gorąco.
P.s. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć 2-3 płaty suszonych pomidorów marynowanych w oleju, lub jedno opakowanie pomidorów koktajlowych.
Lekko je rozpłaszcz i oprósz solą oraz pieprzem – z obu stron.
Szałwię opłucz i osusz.
Na każdy plaster mięsa połóż liść szałwii.
Złóż mięso z szałwią na pół i zawiń go w plastry szynki.
Na patelni rozgrzej olej.
Na gorący tłuszcz włóż pakieciki z mięsa i smaż je na średnim ogniu – ok. 5 minut z każdej strony.
Wyjmij z oleju i studź.
Letnie mięso nabijaj, wraz z plasterkami pomidorów, na szpadki.
Tak przygotowane szaszłyczki można podawać na gorąco.
P.s. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć 2-3 płaty suszonych pomidorów marynowanych w oleju, lub jedno opakowanie pomidorów koktajlowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz