Całkowity czas przygotowania:
33-34 minuty
Moc:
750 W
33-34 minuty
Moc:
750 W
Do czasu przygotowanie nie wlicza się creme fraiche, gdyż przygotowuje się ją 1 dzień wcześniej.
Potrzebujesz:
1 kura …ok. 1kg
250 ml rosołu z kury
15 dkg cukinii
10 dkg marchwi
15 dkg pieczarek
200 ml białego wina
2-3 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki creme fraiche
Przygotowanie:
Wlej do naczynia mikrofalowego 250 ml wody.
Włóż do niego kurę… przykryj naczynie … i gotuj przez ok. 8 minut na mocy 750 W.
Po 8 minutach odwróć kurę … i ponownie włóż na tyle samo czasu i mocy to mikrofali.
Wyjmij kurę z rosołu … zostaw rosół.
Teraz możesz oddzielić mięso od kości … i pokroić je na drobne porcje.
Pokrój drobno marchewkę … włóż do rosołu z kury… i gotuj pod przekryciem przez ok. 7 min na mocy 750 W.
Pieczarki i cukinię drobno posiekaj… włóż do naczynia z marchewką i rosołem.
Dolej białe wino i gotuj pod przekryciem przez 7 min na mocy 750 W.
Mąkę rozrobioną z małą ilością wody – ok. 2 łyżki …wcześniej pokrojone mięso … i creme fraiche…. dodaj do warzyw i wymieszaj.
Zagotuj wszystko razem przez 3-4 min na mocy 750 W.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz